Pénteken a reggeli órákban csak elszórtan alakulhat ki csapadék zápor formájában, majd a délelőtti órákban megnövekvő gomolyfelhőkből elszórt jelleggel záporok és zivatarok érkeznek Baranya vármegye területérre. A déli szél nagy területen élénkül meg.
A hajnali minimumok 12 és 15 fok között alakulhatnak.
A déli órákban délnyugat felől egyre nagyobb területen ered el az eső. A záporok mellett zivatarok is kialakulhatnak, melyeket a villámlás mellett felhőszakadás (10-30 mm), jég (1-2 cm) és viharossá fokozódó szél (60-80 km/h) kísérhet.
A hőmérséklet maximuma 26 és 28 fok között alakulhat. Az esti órákban több intenzívebb rendszer is végig haladhat a térségünkön. A csapadék éjszaka sem szűnik, ismétlődő jelleggel szombat reggelig is kitarthat. A változó irányú szél mérséklődik. A minimumok 15 fok alá süllyedhetnek. – ígéri május utolsó napjára a Meteo Mecsek.
A HungaroMet Nonprofit Zrt. jelentése alapján várható időjárás az ország területén péntek éjfélig:   

Csütörtökön főként az ország északkeleti harmadán további záporok, zivatarok alakulnak ki, amelyek éjszaka fokozatosan megszűnnek. Hajnaltól a déli országrészben, majd napközben másutt is, és akár több hullámban számíthatunk záporra, zivatarra, délnyugaton heves zivatar is lehet, emellett több órára kisüt a nap. Pénteken nagy területen megélénkül a délies szél, zivatar környékén erős vagy viharos széllökések is előfordulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 22 és 29 fok között valószínű, nyugatról kelet, délkelet felé haladva mérhetjük a magasabb értékeket.

A bahir.hu oldalán folyamatosan minden reggel megtalálja az aktuális napra szóló időjárás előrejelzést.