Két balesethez és egy madárfióka segítségére is siettek tegnap baranyai tűzoltók. – olvasható a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalos oldalán.

Bagolyfiókát mentettek a siklósiak

Szerda délelőtt kérték a tűzoltók segítségét, miután egy bagolyfiókát találtak a siklósi várudvarban. A kismadár egy hét méter magasan lévő fészekből esett ki, a tűzoltók kihúzós létrán felmászva visszatették a sértetlen madarat.

Négyes karambol Szentlőrincnél

Négy személyautó ütközött össze tegnap délután a 6-os számú főúton, Szentlőrinc közelében. Mindegyik autóban csak a sofőr utazott, egyikük könnyebben megsérült, őt a mentősök helyszíni ellátást követően kórházba szállították. A balesethez a szigetvári hivatásos és a szabadszentkirályi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik a helyszín biztosítása mellett átvizsgálták és áramtalanították az autókat. A helyszínen teljes útlezárás volt érvényben, a forgalmat a rendőrség elterelte.

Pécsett is törtek az autók

Két személyautó ütközött össze szerda délután Pécsett, a Kálvin és a Jókai utca kereszteződésénél. A balesetben egy ember könnyebben sérült, kórházi ellátásra azonban nem volt szüksége. A pécsi hivatásos tűzoltók biztosították a baleset helyszínét, átvizsgálták és áramtalanították a kocsikat. Az útszakaszon váltakozva haladhatott a forgalom, rendőri irányítás mellett.

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál baranyai híreket, információkat.