A Real Madrid BL-győzelmével biztossá vált, hogy a Ferencváros a 2. fordulóban kezd az idei Bajnokok Ligája kiírásában. Ez azért különösen előnyös, mert így elég 3 párharcot nyerniük a Bajnokok Ligája csoportkörért, ha pedig a 3 fordulóból akár csak egyet is megnyernek – ami szinte biztos – akkor már részt vesznek valamelyik kupasorozat őszi csoportkörébe.

A lehetséges ellenfél egyelőre 23 csapatból kerülhet ki: 11 első fordulós összecsapáslehetséges győztesei mellett a lengyel Byalostok az, aki még fixen a 2. fordulóban kezdi meg a szereplését. A potenciális ellenfelek között szerepel két tavalyi ellenfele is a Fradinak: a kellemetlen emlékeket felidéző Kí Klaskvik, valamint a tavaly és tavalyelőtt is legyőzött ír Shamrock Rovers is lehetséges rivális. A legnehezebb lehetsége ellenfélnek azonban (továbbjutásuk esetén) a román CSFM Bukuresti csapata ígérkezik.

Ezzel az is eldőlt, hogy a Paks már az Európa-Liga első fordulójában szerepelni fog, a hat lehetséges ellenfele is megvan már:

A hat lehetséges ellenfél közül a legveszélyesebb egyértelműen a svéd Elfsborg, de a bolgár és az azeri csapat játékoskerete is kb. egyenlő a Pakséval. Legkönnyebb ellenfél talán a román másodosztályú Hunedoara lenne.