Az idei női kézilabda Bajnokok Ligája döntő sok tekintetben hasonlított a tegnapi labdarúgó BL-döntőhöz: az utolsó mérkőzés itt is egy olyan csapat küzdelmét hozta, akit azért előzetesen a torna 3 legesélyesebb csapatának lehetett kalkulálni, és egy olyan csapatét, akinek már a bejutás is bravúrnak számított. Utóbbi ráadásul itt is egy német csapat volt. Az viszont már a mérkőzés előtt eldőlt, hogy lesz magyar BL-győztes játékos. Ugyanis a Bietigheim játékosa jelenleg Faluvégi Dorottya és Háfra Noémi (meg Szikora Melinda, aki sérülés miatt nem játszhatott).

A mérkőzésen ugyanakkor nagyon hamar érvényesült a papírforma. Már az elején elment 6-2-re a Győr és onnantól kezdve gyakorlatilag az egész meccsen keresztül tartották ezt a 3-6 gól közötti előnyt. Néha-néha fel tudott zárkózni a német alakulat, ám egyszer sem történt meg, hogyaz egyenlítésért, vagy akár csak az egy gólos különbségért is támadhattak volna. Sőt, a második félidő elején 7-tel is elment a Győr, amit ugyan kozmetikázni még tudtak, ám a fordításra esélyük sem volt.

A Győr ezzel története 6. BL-győzelmét szerezte meg, az előzőt 5 évvel ezelőtt. Bízzunk benne, hogy a következőre nem kell újabb 5 évet várni.