Az érkező dunai árhullám miatt első fokozatú árvízvédekezési készültséget rendelt el Budapest négy árvízvédelmi szakaszára Karácsony Gergely főpolgármester az Országos Vízjelző Szolgálat előrejelzése alapján, várhatóan csütörtök este lezárják a forgalom elől az alsó rakpartokat – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel. 

A közlemény szerint az első fokozatú készültség során a vízügyi szakemberek a biztonságos ivóvízellátás fenntartásához, illetve a csatornarendszer zavartalan működéséhez szükséges műszaki intézkedéseket teszik meg.     

Az előrejelzések szerint a

Duna vízszintje június 7-re, péntekre virradó éjszaka érheti el azt a szintet, amikor a budai és a pesti alsó rakpartot le kell zárni, ezért ezeken már csütörtök 0 órától tilos lesz megállni.    

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság várhatóan csütörtök délutántól a még az alsó rakpartokon parkoló autókat elszállítja, erről keddtől a parkoló autók szélvédőjén kétnyelvű tájékoztatást helyez el.   

Az alsó rakpartok lezárására előreláthatólag csütörtök 20 órától lesz szükség – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.    

Hozzátették, hogy az előrejelzések alapján a következő napokban magasabb fokozatú árvízvédekezési készültséget is elrendelhetnek.


Forrás: mti.hu

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál friss híreket, információkat.