Állatkínzás miatt jogerősen negyven nap elzárásra ítélt a Siklósi Járásbíróság egy férfit, aki négy kölyökkutyával végzett tavaly karácsony előtt egy baranyai faluban – közölte a Pécsi Törvényszék kedden az MTI-vel.    

A bíróság közleményében azt írták: a vádlott élettársával és sógorával élt a faluban, a házában három kutyát – egy szuka és két kan pulit – tartott.    

A pár 2023 végén több hónapra elutazott, ez idő alatt a vádlott sógora gondoskodott az állatokról, s mivel időközben az egyik szuka ellett, öt kölyköt is ellátott.    

A férfi és párja tavaly december közepén érkezett haza, s mivel a vádlott úgy vélte, hogy ennyi kutya tartása már túlságosan nagy teher, úgy döntött, hogy elpusztítja a kölyköket.    

December 21-én este lerészegedett, magához vette a kutyakölyköket, majd azokat egyenként – a hátsó lábuknál fogva, hogy az ütés a fejüket érje – többször, nagy erővel egy farönkhöz verte. Négy kölyökkel már végzett, mire a sógorának bejelentése nyomán a helyszínre rendőrök érkeztek.    

A vádlottat mint többszörös visszaesőt negyven nap elzárásra és 120 óra közérdekű munkára ítélték állatkínzás miatt. Az ítélet jogerős.

Forrás: mti.hu

Fotónk illusztráció!

A bahir.hu oldalán folyamatosan talál friss baranyai híreket, információkat.