A rendőrség közigazgatási- és büntetőeljárást is indított a haláleset pontos körülményeinek tisztázása érdekében. – olvasható a rendőrség hivatalos oldalán a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Mint arról már korábban a bahir.hu oldalon is beszámoltunk, egy kisfiú beleesett a Kösely-csatornába 2024. június 5-én délelőtt. Testvérével játszottak a vízparton, amikor megtörtént a baleset. A szülők és a hatóságok is percek alatt a helyszínre értek, azonban a gyereken már nem lehetett segíteni.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság rendkívüli haláleseti eljárásban vizsgálja a baleset körülményeit, valamint kiskorú veszélyeztetése miatt nyomozást indított.

Vízbe fulladt egy 5 éves kisfiú Hajdúszováton! – adta hírül tegnap a bahir.hu oldal is.

A Kösely-csatornába fulladt egy 5 éves kisfiú szerdán délelőtt Hajdúszováton – közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Mint írták: a kisfiú és hétéves bátyja a csatorna mellett játszott szerdán délelőtt, amikor a gyerek beleesett a vízbe. Testvére próbálta kihúzni, de nem tudta, ezért hazaszaladt, és szólt a szüleiknek, akik hívták a 112-es segélyhívó telefonszámot.    

A szülők és a hatóságok is rövid időn belül a helyszínre siettek, azonban a kisfiú életét már nem lehetett megmenteni.    

A helyszíni szemle szerdán délután még tartott, a hajdúszoboszlói rendőrkapitányság vizsgálja a haláleset pontos körülményeit – olvasható a közleményben. – írta oldalán az MTI.