Karácsony Gergely nagy demokrata, a Budapest köztársaság önjelölt vezetője. Aki mostanra eljutott oda, hogy nem csak azt betolakodózza, aki el mer indulni egy választáson vele szemben, azt lobbistázza, aki saját listát állít, és nem a DK listáját vezeti, hanem a sajtó kritikus kérdéseit sem tűri. – írja ma a közösségi oldalára kitett bejegyzésében Ungár Péter, az LMP-Magyarország Zöld Pártja frakcióvezetője és társelnöke.

Nemrég egy kérdésre azt reagálta, hogy az ATV a Vitézy kampánystáb része, most a Telex interjújában arra a kérdésre, hogy miért kampányolt vidéken a DK-nak, azt válaszolta, hogy: „Mielőtt fölmondanánk a Vitézy-stáb kampánymantráját.” Magyarul, aki kérdéseket tesz föl, az ellene politikailag elfogult. Igazán azt is mondhatta volna a főpolgármester, hogy a Telex kérdésekkel provokál. – olvasható Ungár Péter Facebookoldalán.

De volt egy másik lényegi része a hosszú panaszáradtnak, amely interjúnak álcázta magát: többször hajléktalanellenesnek minősítette Vitézy Dávid és az LMP BKK-rendészetre vonatkozó javaslatát. – olvasható a bejegyzésben.

A helyzet egyszerű: a BKK-rendészet nem hajléktalanellenes, hanem utasbarát javaslat. Mindenkinek be kell tartania az utazási szabályokat, a közlekedőknek pedig joguk van a tiszta, rendezett és biztonságos utazáshoz. A tömegközlekedés pedig nem hajléktalanszálló. A hajléktalanellátást a helyén, a szociális intézményekben kell megoldani, a közösségi közlekedés arra szolgál, hogy biztonságban lehessen rajta utazni, és nem vizelettócsákat kerülgetni. – írja a mai napon az ellenzéki politikus.

A politikai korrektség miatt Karácsony Gergely képtelen megadni a biztonságot, amire a budapesti közlekedőknek igényük van, ezért itt az ideje váltani, és egy olyan embert főpolgármesternek megválasztani, aki nem csak felismeri a valós problémákat, de tud is a megoldásért érdemben tenni. Ez pedig Vitézy Dávid. – olvasható Ungár Péter bejegyzésében.

A bahir.hu oldalán folyamatosan olvashatnak híreket Baranyán túlról is.