Június 7-én, a nagy sikerű Chicago musicallel zárta a 2023/2024-es évadot a Pécsi Nemzeti Színház – olvasható a színház hivatalos Facebook oldalán.

Az évadban hatalmas sikert arattak a Pécsi Nemzeti Színház produkciói a közönség legnagyobb örömére és a hálás tapsai közepette.

A Pécsi Nemzeti Színházban több mint 100.000 néző volt kíváncsi az elmúlt éved előadásaira. Így aztán elmondható, hogy az előadott darabok  90%-os látogatottság mellett kerültek a pécsi színpadra.

A Pécsi Nemzeti Színház kedves nézőinek az egész évad során módjuk volt a megváltott színházjegyükkel, illetve bérletükkel leadni szavazataikat kedvenc pécsi hölgy- és férfi előadóművészükre.

Az online szavazatok összesítése után a Pécsi Nemzeti Színház művészei közül a legtöbb voksot az

ÉVAD HÖLGY ELŐADÓJA címre STUBENDEK KATALIN színművész,

 az ÉVAD FÉRFI ELŐADÓJA címre pedig TAKARÓ KRISTÓF színművész kapta.

A díjazott művészeket Lipics Zsolt igazgató köszöntötte. A művészek a kitüntető oklevél mellett számos tárgyi jutalomban is részesültek Pécs város színházszerető vállalkozói és szervezetei nagylelkű felajánlásának jóvoltából, akiknek képviselői személyesen adták át a felajánlott ajándékokat az előadás megkezdése előtt, a színpadon rendezett ünnepi alkalomból.

Egyedi aranyékszert tervezett a művészek részére a Doro Ékszer, borának legjavából adományozott a PTE Borbortok, Hair Spa kezelést ajánlott fel a Hitre Szalon és egy elektromos Volvo autóhasználati hétvégét a Scheider Autóház.

Sorsolás történt a szavazó Nézők között is. A PTE Borbirtok 2020-as Summa cuvée borát Schváb Ferenc vehette át.

A művészek teljesítményét a teltházzal egybegyűlt közönség ismételten szűnni nem akaró vastapssal köszöntötte.

Gratulálunk a pécsi színművészeknek!

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál friss, aktuális pécsi, baranyai híreket, információkat.