Miután a Szombathelyi Haladás nem kapott licencet az NB II-be, több lehetőség is felmerült, hogyan töltség fel a másodosztályt, hogy kellő létszámban legyenek a jövő évi bajnokságban. Ehhez az egyik lehetőségnek az tűnt, hogy a labdarúgó másodosztályban legelőrébb végző kieső maradhat bent. Ez pedig a Pécs lett volna, amely a 15. helyen zárta a bajnokságot.

Sajnos azonban eldőlt, hogy egy másik lehetőség érvényesül. Ez pedig a legjobb olyan harmadosztályú csapat feljutását jelenti, amelyik a pályán ezt nem tudta kiharcolni. Ez a Békéscsaba csapata, amely el is fogadta a labdarúgó NB II-es indulási lehetőséget. A klub hétfőn jelentette be, hogy megérkezett hozzá a magyar szövetség (MLSZ) felkérése a másodosztályú részvételre, és ezt a békéscsabaiak „tisztelettel és köszönettel” el is fogadják.

Alanyi jogon a Tatabánya és a Szentlőrinc jutott fel az NB II-be, miután a harmadosztályú rájátszás visszavágóján előbbi a Békéscsabánál, utóbbi pedig a Putnoknál bizonyult jobbnak. Ugyanakkor a bennmaradást a pályán kiharcoló Szombathelyi Haladás nem szerzett másodosztályú licencet, és az MLSZ a mezőny feltöltése mellett döntött.