Nagy mennyiségben találtak hamis márkajelzésű ruhákat a pénzügyőrök a VIII. kerületi Golgota téri piacon egy vietnámi nő pavilonjában. Ezt közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel. Azt írták, a jogtulajdonosoknak csaknem harmincmillió forint káruk keletkezett a hamis termékek miatt.

    A tájékoztatás szerint a pénzügyőrök láttán a 37 éves eladó megpróbált elszaladni, de nem járt sikerrel. A pénzügyőrök átvizsgálták pavilonját, ahol különféle ismert márkajelzésű pulóverek, ingek, kabátok, nadrágok és sapkák kerültek elő. A ruhák silány minősége, csomagolása és külső jegyeik arra utaltak, hogy azok mindegyike utánzat – tudatta a vámhivatal.
    A ruhákat a márkák jogosulti képviselői is szemügyre vették és megállapították, hogy mindegyiket a védjegyek tulajdonosainak engedélye nélkül hozták forgalomba. A nő azt mondta, hogy az áru nem az övé, és a pavilon kulcsát egy ismeretlentől kapta, akinek még az arcára sem emlékszik.
    A pénzügyőrök a több mint hétszáz darab hamis árut lefoglalták, iparjogvédelmi jogok megsértésének bűncselekménye miatt indítottak eljárást – olvasható a közleményben.

forrás: mti

További hírek itt!