Az együttes fennállásának 55. évfordulójához kapcsolódó programok egyikeként június 27-30. között 44. alkalommal rendezik meg a Kaláka Fesztivált. Melynek idén is Eger ad otthont – közölte a program művészeti vezetője az esemény keddi, beharangozó sajtótájékoztatóján.

    Gryllus Dániel, a Kaláka együttes alapító tagja elmondta: ezúttal is az Érsekkert lesz a hagyományosan a folk műfaj színes palettáját felvonultató seregszemle fő helyszíne. A fesztiválnyitó verskoncertnek azonban a Gárdonyi Géza Színház ad otthont június 27-én este. A „Hangol már a zenekar” című előadáson a házigazda együttes mellett fellép a Szélkiáltó és a Miskolci Szimfonikus zenekar is.
    Másnap ugyancsak külső helyszínen, az egri Uránia moziban közönségtalálkozóval egybekötött vetítésen láthatják az érdeklődők a Kaláka – a Kárpátoktól a Karib-tengerig című filmet. Melyet fotókiállítás-megnyitó előz meg és zenés városi séta követ.
    A Bródy Sándor Könyvtár ezt követően „Kaláka” versnyomozók a nagypréposti palotában címmel rendez kísérőprogramot. Míg június 29-én a Fájdalmas Anya Plébániatemplomban tartják a Lackfi János költővel közösen készített albumukat bemutató, Itt járt a Földön című előadást – sorolta.
    Szavai szerint a fesztivál idején az Érsekkertben a folkegyüttesek és -előadók színe-java szórakoztatja a közönséget. A Kalákán kívül fellép többek között Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, a Kacsó Hangával kiegészülő Muzsikás, Szalonna és Bandája, valamint a Kerekes Band.
    Gryllus Dániel hangsúlyozta, hogy ezúttal is kiemelten figyelnek a gyerekekre. A kifejezetten rájuk szabott Gyerekfesztiválon szombat és vasárnap délelőtt nekik szóló koncertek, interaktív programok, kézműves foglalkozások, játszóház, bábszínházi előadás és játszóházak várják őket.
    Emellett újra megrendezik a tavaly debütált ÖkoKaláka blokkot is. Mely a környezetvédelem, a környezeti nevelés és a fenntarthatóság jegyében zajló ingyenes kísérőprogramja lesz a fesztiválnak.

forrás: mti

További fontos tartalmak itt!