Baranya nagyjából megúszta a hét eleji viharokat, összesen négy alkalommal vonultak a baranyai tűzoltók viharkárok miatt hétfőn – írja a katasztrófavédelem. Görcsönyben, a Dózsa utcában két fa dőlt rá egy garázsra, ezeket a pécsi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével eltávolították. Kora délután Pécsett, a Tettye utcában egy veszélyes, elkorhadt fát vágtak ki a vármegyeszékhely tűzoltói, melynek több ága is letörött, veszélyeztetve ezzel az arra járókat. A sásdi hivatásos tűzoltókat Abaligetre riasztották, miután egy fa forgalmi akadályt okozott a Pertelek utcában, azonban kiérkezésükig a fát eltávolították. Gödrén, a Sport utcában azonban szükség volt a sásdiakra, itt ugyanis egy fa teljes útzárat okozott. A növényt motoros láncfűrész segítségével eltávolították. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Fotó: Pécs HTP

Hétfőn délután Somberek külterületén egy személygépkocsi és egy konténerszállító tehergépjármű ütközött, a gépkocsik az árokba sodródtak. Mindkét gépjárműben egy-egy fő utazott, a személygépkocsi sofőrje beszorult a kocsiba. Az autóba szorult személyt a tűzoltók kézi erővel szabadították ki. A sérültet mentőhelikopter szállította kórházba.

Fotó: Mohács HTP

Megcsúszott a vizes úton, majd szalagkorlátnak csapódott és közel ötven métert csúszott egy személyautó hétfő késő este az M60-as autópályán, a babarci lehajtó közelében. Az autóban csak a sofőr utazott, aki sérülések nélkül, önerejéből elhagyta a járművét. A mohácsi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt és áramtalanították a gépjárművet. A kocsi elfoglalta a belső sávot, így a műszaki mentés idején rendőri irányítás mellett, egy sávon haladhatott a forgalom.

Fotó: Mohács HTP

Kigyulladt egy mezőgazdasági épület oldala és tetőszerkezetének egy része Pellérden, a Szőlőhegy dűlőn kedd éjszaka. A pécsi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet, mely a tetőszerkezetet csupán egy négyzetméteren károsította. Az ingatlanban nem tartózkodott senki. A tűz egy korábbi, hordóban történt égetés miatt keletkezett – a tűz feltételezhetően nem megfelelően lett eloltva. 

Hatvan négyzetméteres hétvégi ház égett szerdára virradó éjszaka Szigetváron, a Bara dűlőben. A tűzoltókat negyed egykor riasztották a tűzesethez, kiérkezésükkor a tetőszerkezet és több helyiség is égett. Az épület felújítás alatt állt, így a fa födémen kívül csak fólia fedte a tetőt. A szigetvári és sellyei hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet, amely vélhetően elektromos meghibásodás miatt keletkezett. Senki sem tartózkodott az épületben, személyi sérülés nem történt.