Baranya vármegye térségében: Pénteken a hűvös hajnalt követően már kellemesen meleg délutáni időszakkal számolhatunk.
A hajnali időszakban, a szélvédett völgyekben, mélyebben fekvő területeken előfordulhat rövid életű párásság, de ez gyorsan eloszlik. Napközben napsütéses, illetve fátyolfelhőzeten át szűrt napsütéses idő lesz a jellemző. A délután folyamán, NY-K irányban keresztezheti az országot egy mérsékelt vastagságú, zömében továbbra is áttetsző felhősáv.
Csapadéktól nem kell tartani. Délelőtt, keleten még mérsékelt É-ias szél valószínű, majd ott is legyengül a légmozgás.
Estére kitisztul az ég, éjjel csillagfényes, nyugodt időre van kilátás. Eleinte gyenge légmozgás, majd hajnaltól, a Dunántúl északi felén élénkülő D-i szél ígérkezik.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
péntek reggel 9,
péntek délután 23,
szombat reggel 9 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
– Hétvégére alapvetően napos és már az évszaknak megfelelő hőmérsékletű idő alakul ki. A déli országrészben helyenként elérheti a 30 fokot a maximum hőmérséklet. A túlnyomórészt napos időben átmeneti mérsékelt vagy erősebb felhősödések is előfordulhatnak, melyekből elszórtan, kevés helyet érintően lehetnek szórványosan záporok, zivatarok. Utóbbiakra szombat este, éjjel, az északnyugati, északi országrészben, míg vasárnap már inkább csak az északkeleti megyékben látszik nagyobb esély.

– Hétfőn, kedden előreláthatólag fokozódik a meleg, egyre többfelé valószínű 30 fok feletti maximum hőmérséklet. Alapvetően napos idő lesz jellemző erős UV sugárzással, de délutánonként ezeken a napokon is kialakulhat az országban néhol, kis körzeteket érintően, de esetenként heves záporeső, illetve zivatargóc.

– A szerdára várt ciklon érkezése a friss adatok alapján csütörtökre tolódhat. Még jelentős előrejelzési bizonytalansággal, de szerdán és csütörtökön egy ciklon előoldalán felélénkülő D-i szélnek köszönhetően tovább fokozódhat a kánikula. Többségében 30 fok feletti, a déli országrészben 35 fok körüli hőmérsékleti értékek is valószínűsíthetőek. Csütörtök estére érkezhet északnyugatról a ciklon hidegfrontja szórványos zivatargócokkal és ÉNY-ira forduló széllel.

forrás: eumet