Németországból hoztak Budapestre a rendőrök egy magyar férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy több rendvédelmi szervezetnek küldött fenyegető üzenetet, illetve egy celebet is zaklatott – írja a rendőrség.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság eljárást folytat egy 43 éves férfi ellen. A gyanú szerint 2023. január 29-én több magyar rendvédelmi szervnek küldött e-mailt, amelyben azzal fenyegetőzött, hogy embereket fog meggyilkolni, amennyiben családját nem telepítik külföldre.

A Németországban élő magyar állampolgár 2023 első fél évében közösségi oldalán keresztül egy ismert magyar fotómodellnek is számos életveszélyes fenyegetést tartalmazó, illetve trágár üzenetet küldött. A budapesti nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt, akiről megállapították, hogy Németországban él.

A férfi külföldön is követett el hasonló bűncselekményeket, azonban bejelentett lakcímén nem találták a helyi hatóságok. H. Csaba ellen ezért belföldi, európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, melynek eredményeként 2024. április 4-én a német rendőrök elfogták.

A férfit június 12-én repülővel hozták Magyarországra, ahol átadták a fővárosi rendőröknek. A gyanúsítottat a BRFK Bűnügyi Főosztály nyomozói terrorcselekmény elkövetésének fenyegetésével és zaklatással vádolják.