A tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezésre került a Palacsintás Nap Vokányban.

A hangulatra idén sem lehetett panasz. Az esemény helyszínén számos sörpadot felállítottak a fogyasztó vendégek számára, ahol papírok és kupakok segítségével malommal meg más egyszerűbb játékokkal is játszhattak az ott lévők. De a szervezők a gyerekekre is készültek. Színező tábla, gyereksarok és nagyméretű puzzle is rendelkezésre állt, ezen kívül  Nagyné Újvári Emese zenés, játékos foglalkozással készült a legkisebbek számára.

Ami a tavalyi évhez képest változást volt, hogy ezúttal nem szerveztek élő zenét, valamint külön központi programot. A szervezők ezt azzal indokolták, hogy inkább azt szerették volna elérni, hogy a program egy igazi családi rendezvény legyen, ahol a résztvevők egymással beszélgetnek, játszanak, nem pedig egy külsős programra figyelnek.

A palacsintákat ezúttal is több különböző szervezet, illetve csoport készítette, többek között a helyi szülői munkaközösség, az iskolai dolgozók, de segélyszervezetek és más civil csapatok is álltak a vendégek rendelkezésére. Egyes csapatok még saját készítésű italokkal is kedveskedtek a vendégeknek. A palacsinták ingyenesek voltak, de becsületkasszás alapon bárki támogathatta az adott csoportot, illetve a készülő családi parkot is.

A rendezvényen a szerkesztőségünk nevében én is megjelentem, és megkóstoltam jó néhány asztalnál a készült palacsintákat (ezúton is elnézést, hogy nem mindenkiét, az elég sok lett volna). Nagy gasztronómiai értekezésekbe most nem fogok belemenni, ha őszinték vagyunk, egy palacsinta kapcsán ezt nem is nagyon lehet megtenni, hiszen egy elég egyszerű tésztaétel. Azt azonban megemlíteném, hogy néhány asztalnál házi/helyi készítésű lekvárokat is kínáltak töltelékként, ami azért adott egy különleges extrát. E mellett külön öröm volt, hogy az egyik asztalnál külön glutén- és laktózmentes palacsintát is kínáltak.

Összességében szerintem egy hangulatos családi rendezvényt szerveztek, ahol mindenki jól érezhette magát. Remélhetőleg jövőre is el tudok jutni oda.