A magyar válogatott Németország ellen játszotta második mérkőzését az Európa bajnokságon, ahol nem is vallott szégyent, de sajnos 2-0-ra kikapott.

Mindjárt a mérkőzés első másodperceiben nagy helyzetbe került Sallai Roland, de Neuer jól jött ki a kapujából és mentett. Ezt követően is jól játszott a válogatott, sokkal jobban, mint Svájc ellen. Ettől függetlenül a németeknél volt többet a labda, akik veszélyesen is játszottak, de a magyarok abszolút meccsben voltak az első 20 percben.

A fordulatra a 22. percben került sor, amikor erősen vitatható körülmények között szerzett vezetést Németország. Jól játszották meg az akciót, Willi Orbánt leütközte Gündogan, utána visszatette a labdát Musialanak, aki közelről nem hibázott. A gólt visszanézték, mert erősen véleményesnek tűnt Gündogan megmozdulása, de a gólt megadták. Ezután szinte azonnal Szoboszlai lőhetett szabadrúgást, de Neuer óriási bravúrral védeni tudott.

Ezt követően a félidő végéig óriási nyomás alá került a magyar válogatott, de a németek minden helyzetüket kihagyták. Így aztán maradt az 1-0, ami még akár bizakodásra is okot adhatott, bár a németek nagy fölényben játszottak.

A második félidőben nem változott sokat a játék képe, a németek kézben tartották a találkozót. Egy helyzetük akadt, Varga Barnabás azonban fölé fejelte Sallai remek beadását. A 67. percben aztán Németország egy remek akcióból megszerezte a második gólját Gündogan révén. A csapatkapitány tehát a gólpassza után gólt is szerzett.

Ezzel nagyjából el is dőlt a mérkőzés, a németek támadtak, de visszább vettek az iramból, a magyar válogatott pedig már nem tudott váltani. Gulácsinak még így is volt egy-két nagy védése, így sajnos újabb kétgólos vereséget szenvedett Marco Rossi csapata.

A következő mérkőzést vasárnap este 21 órától játszuk Skócia ellen, szintén Stuttgartban. Egy győzelemmel akár még tovább is lehet jutni, hiszen a hat csoportharmadikból négy bejut a 16 közé.

Fotó: MTI/Illyés Tibor