Közeledik Pécs ikonikus nyári programja, a Sétatér Fesztivál! Junkies, Anna and The Barbies, Első Emelet, The Biebers, Dánielfy Gergő és sokan mások! Június 27-30. között a Sétatéren bőséges étel-és italkínálat, valamint napi két koncert várja a közönséget – írja a Zsolnay Örökségkezelő.

Június 27-én Kocsis Paulina, az X-Faktor tizedik szériájának második helyezettje kezdi a koncertek sorát 19 órától, akit 21 órától az Anna and The Barbies követ a színpadon. Az idén 20 éves zenekar az ország egyik legvagányabb együttese, akik őszinte és felemelő dalaikkal, rockos hangzásukkal és átütő erejű színpadi jelenléttel veszik le a közönséget a lábáról. A “Márti dala” című, “kezdjetek el élni” mottójú daluk mára szállóige.

Másnap a 2018-as „A Dal” Év Felfedezettje, a színész, énekes, dalszerző Dánielfy Gergő zenél 19 órától, majd a Sorry című óriási sláger előadója, a The Biebers lép színpadra 21 órától. A modern pop-rock zenekar Puskás Petivel az élen garantáltan megtáncoltatja a közönséget, hiszen „ha hív a város, mindig mennünk kell”.

Június 29-én a reggae és dirty ska zenét játszó, bajai StabilFrazír melegíti a közönséget, akiket 21 órától a legendás Első Emelet követ. Az 1982-ben alakult zenekar stílusát leginkább az újhullám és a szintipop határozza meg. Sikereik ma már legendának számítanak, dalaik a mai napig itt csengenek a fülünkben, a rádiók manapság is játsszák számaikat.

A zárónapon a pécsi Pixelplants indít, majd 21.00 órától az idén 30 éves punkrock csapat, a Junkies zárja a fesztivált, akik az eddig megjelent 13 lemezük legjobb dalait hozzák el. A kézműves vásár mellett közel 35 gasztronómiai kitelepülő bor- és ételkülönlegességei közül válogathatnak a látogatók.

Részletek az eseményről ezen a linken találhatók.