Nemrégiben megtartották a sorsolást az Európai Konferencia Ligában is. A Puskás Akadémia a lehetséges ellenfelek közül a legnehezebbet kapta az ukrán SC Dnyipro-1 képében.

Az ukrán csapat az elmúlt években komoly nemzetközi tapasztalatot szerzett, 2 éve az Európai Konferencia Liga csoportkörébe is eljutott, miután az Európa-Ligából a ciprusi AEK Larnaca kiejtette a csapatot. A csoportban viszont meglepetésre tovább léptek a holland AZ Alkmaar, a ciprusi Apollon Limaszol és a lichtensteini Vaduz ellen. A 32 között azonban búcsúztak – ismételten a Larnaca ellen.

A tavalyi évük már közel sem volt ilyen jó. Bár bajnokként a BL második fordulójában kezdtek, de a Panathinaikosz könnyedén lépett át rajtuk. Ezután az Európa-Ligában a Slavia Prague sem kímélte őket. Így még a Konferencia-Ligában is játszaniuk kellett a csoportkörért, ami szintén nem jött össze: szorosabb csatában ugyan, de kiestek a Spartak Trnava ellen. Jelenlegi keret-értékük 21.7 millió Euro (a Puskásé 11.15).

A párharcot a felcsúti csapat idegenben kezdi, ez azonban kérdés, hogy pontosan mit jelent, mert a háborús helyzet miatt szinte kizárt, hogy Ukrajnában játszhatnak.

A Fehérvár az azeri Sumquayit csapatával kezd. Az azeri csapatot 2010-ben alapították, nemzetközi porondon eddig összesen két alkalommal szerepelt, a továbbjutás egyszer sem sikerült nekik. 2020-2021-ben az Észak-Macedón Skendija, egy évvel később a szerb Cukaricki jelentette számukra a végállomást az első fordulóban. Keretértékük 9.03 millió euró (a Fehérváré 12.93).

Az első mérkőzést idegenben játssza a magyar csapat, a visszavágót hazai pályán. Amennyiben nem lesz időpont-változás, az első meccsét mindkét csapat július 25-én játssza, a visszavágót pedig augusztus elsején.

A sorsoláson az is kiderült, hogy az Európa Ligában szereplő Paks továbbjutás esetén a horvát FC Rijekával játszik, kiesés esetén a Dnyipro kapcsán sokat emlegetett AEK Larnaca ellen fog küzdeni. Bárhogyan alakul, a Paks otthon kezdi az összecsapást.