Pénteken a fátyolfelhők mellett megjelennek a gomolyfelhők is a délelőtt folyamán. Enyhe hajnalunk lesz, a minimumok 20 és 24 fok között alakulnak, de a városokban meglehet a trópusi (25 fok) éjszaka is! A déli-délnyugati szél mérsékelt lesz. A déli órákban a hőmérséklet megközelítheti a 35 fokot. Nagyon meleg lesz.
Délután marad a gomolyfelhős idő, a maximumok 37 és 39 fok között alakulhatnak.
A déli szél mérsékelt lesz. Igyunk megfelelő mennyiségű vizet fogyasztani, és ha lehet, ne végezzünk kemény fizikai munkát. Extrém erős lesz az UV-B sugárzás, ha napon tartózkodunk, használjuk magas faktorszámú naptejet. Estére a napközben fejlődött gomolyfelhők összeesnek, de marad a fátyolfelhő felettünk. A hőmérséklet estére 25 fok közelében alakul. – ígéri a mai péntekre a Meteo Mecsek.
Várható időjárás az ország területén péntek éjfélig a HungaroMet Nonprofit Zrt. jelentése alapján:   
A napsütést változó mennyiségű és vastagságú fátyolfelhőzet, illetve szaharai eredetű por szűri, zavarja. Emellett kevés gomolyfelhő is képződik. Éjszaka időszakosan meg is vastagodhat a felhőzet. Csapadék nem lesz.    
Éjszakára mérséklődik a légmozgás, pénteken már a keleti, délkeleti szél élénkülhet meg helyenként.  
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 17 és 21 fok között alakul. Az északi völgyekben ennél alacsonyabb, míg nagyvárosokban, tópartok mentén magasabb értékek is előfordulhatnak.    
A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 30 és 38 fok között várható. A déli országrészben lesz a legmelegebb.

A hétvégén is folytatódik a kánikula: szombaton 28-36 Celsius-fok várható, majd vasárnapra némileg csökken a meleg, és elszórtan záporok-zivatarok jelenhetnek meg, a legmelegebb órákban 27-33 fok valószínű – derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.    

Pénteken változó vastagságú és mennyiségű fátyolfelhőzet, illetve szaharai por szűri, zavarja a napsütést, emellett gomolyfelhők is képződhetnek. Csapadék nem lesz, a keleties szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 30 és 38 fok között várható, a déli országrészben lesz a legmelegebb.    

Szombaton szakadozott felhőzet, illetve gomolyfelhő-képződés mellett sok lesz a napsütés, szórványosan várható zápor, zivatar. A szél egyre többfelé északnyugatira fordul és a Dunántúlon nagyobb területen megerősödik. A hajnali 16-24 fokról délutánra 28 és 36 fok közé melegszik fel a levegő, délkeleten lesz a melegebb.    

Vasárnap sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. Többfelé megélénkül, a Tiszántúlon és a Nyugat-Dunántúlon időnként megerősödik az északi, északkeleti szél, a hőmérséklet minimuma 15 és 22, maximuma 27 és 33 fok között várható.

Forrás: meteomecsek.hu, met.hu, mti.hu

A bahir.hu oldalon folyamatosan, naponta megtalálja az aktuális időjárás előrejelzést, valamint a pécsi, baranyai vagy akár Baranyán vármegyén túlról érkező kulturális és környezetbarát, sporthíreket, információkat.