Szombaton hajnalban feltámad az északi szél és egy hidegfront közelíti meg térségünket. Nyugat felől a hidegfront szakadozott felhőzete húzódik fölénk, de délelőtt csapadék kevés eséllyel fordulhat csak elő zápor formájában. A hajnali minimumok 22 és 24 fok között alakulhatnak.
Délután további felhőátvonulásokra kell számítani melyből a záporok mellett elszórt jelleggel zivatarok is kialakulhatnak, de heves események nem várhatóak.
A hőmérséklet maximuma 32 és 35 fok között alakulhat.
Az északi szél továbbra is élénk lesz. Este folytatódik a záporos idő, de vasárnap hajnalra jócskán csökken a csapadékhajlam. A minimumok 20 fok közelében alakulnak. – ígéri a mai szombatra a Meteo Mecsek.

 Várható időjárás az ország területén szombat éjfélig a HungaroMet Nonprofit Zrt. jelenti::   

Szombaton általában sok napsütés várható a képződő gomolyfelhők mellett, amelyek egyre inkább hazánk keleti, délkeleti felén törhetnek magasabbra, ezzel együtt délután már elsősorban ott alakulhatnak ki záporok, zivatarok, sőt heves zivatarok is lehetnek.    

 Hajnalban előbb a Dunántúlon, szombaton napközben a középső országrészben zivataroktól függetlenül is feltámad az északnyugatira forduló szél.    

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 18 és 23 fok között várható.    

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 26 és 36 fok között valószínű.

Forrás: meteomecsek.hu, met.hu

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál pécsi, baranyai vagy akár Baranya vármegyén túlról érkező közéleti, kulturális és környezetbarát híreket, információkat.