Szombaton éjszaka Múzeumbuszokkal és MOL Bubival érdemes megközelíteni a Múzeumok éjszakája helyszíneit – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

    Azt írták, a kulturális fesztiválhoz csatlakozó 400 intézmény bármelyikébe eljuthatnak a látogatók a rendezvényre szóló karszalaggal. A hét különböző útvonalon közlekedő Múzeumbusz pedig további díj fizetése nélkül vehető igénybe.
    A tájékoztatás szerint a rendezvényre szóló karszalagokat a BKK-nál is megvásárolhatják a társaság ügyfélközpontjaiban és pénztáraiban.
    Szinte minden részt vevő belvárosi múzeum közelében található MOL Bubi gyűjtőállomás, ezért a közbringákat is érdemes használni.
    Szombat délután az N36-os villamosjáraton ki lehet próbálni a 1233-as „Bengáli villamost” a Keleti pályaudvar és a kőbányai Kápolna utca között. Az útvonal érinti az Északi Járműjavítót is, ahol a Közlekedési Múzeum kiállítása várja az érdeklődőket. A villamossal az Eiffel Műhelyháztól közelíthető meg a kiállítóhely.
    A villamos mellett nosztalgia trolibusszal is utazhatnak az érdeklődők, hiszen ezen a napon az N7679 járaton a 70-es és 80-as éveket idéző ZIU-9 típusú jármű közlekedik. A múltidéző járat a Keleti pályaudvar és a Jászai Mari tér között közlekedik körjáratként, számos múzeum megközelíthető vele.
    Az N36-os villamost és az N7679-es trolibuszt nosztalgia vonal- vagy napijeggyel lehet igénybe venni. Így ezeken a járatokon a Múzeumok éjszakája karszalag nem elegendő az utazáshoz.

forrás: mti