A magyar emberek nem számíthatnak a magyar kormányra, amikor természeti kincseink megóvásáról van szó – jelentette ki az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának hétfői ülése után tartott sajtótájékoztatón Keresztes László Lóránt, a bizottág elnöke.  

A politikus „szégyenteljes magatartásnak” nevezte, hogy sem a kormányzat, sem a kormányoldal képviselői nem vettek részt az ülésen, amely így határozatképtelen volt, holott olyan lényeges kérdéseket kellett volna ott megvitatni,. mint a hazai víziközmű-rendszer „gyakorlatilag összeomlásközeli állapota”, a Tiszán tapasztalható szennyezések ügye vagy a vízgazdálkodásban szükséges változtatások kérdése.    

Tudjuk azt, hogy Magyarországon a helytelen vízgazdálkodás miatt az ország lecsapolása, az ország kiszárítása folyik – jelentette ki Keresztes László Lóránt, aki azt is kifogásolta,  hogy a határozatképtelenség miatt nem volt mód az ülésen megtárgyalni a nemzeti akkumulátor-stratégiával és az ágazattal kapcsolatos gazdasági folyamatokat vagy a Paks II. beruházással kapcsolatos legújabb fejleményeket.    

Minden erőnkkel továbbra is azért fogunk küzdeni, hogy meg tudjuk védeni a természeti kincseinket, hiszen azt valljuk: soha nem lehet a nemzeti politika része az, hogy a termőföldet, a vízkincset, a természeti kincseinket, a települések egészséges környezetét feláldozzák idegen gazdasági szereplők érdekeiért – jelentette ki a képviselő.

Forrás: mti.hu

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál pécsi, baranyai vagy akár Baranya vármegyén túlról érkező közéleti, kulturális és környezetbarát híreket, információkat.