Hétre emelkedett a szlovákiai súlyos vasúti baleset halálos áldozatainak száma, miután a kórházban az egyik sérült meghalt – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a mentőszolgálat operációs központjának (OSZZS) közlésére hivatkozva pénteken.    

A szerencsétlenségnek, amely Érsekjúvár (Nové Zámky) közelében egy vasúti átkelőnél történt csütörtökön, további öt sérültje van. A mozdonyvezetőt és az autóbusz sofőrjét is kórházba szállították, állapotukról nem adtak tájékoztatást.     

Az áldozatok a buszon tartózkodtak a baleset idején, a vonat utasai közül nem sérült meg senki.     

A baleset az EC 279 járatszámú, Prágából Budapestre tartó nemzetközi EuroCity járattal történt, egy sorompókkal és szemaforral is ellátott vasúti átkelőnél. A szlovák hatóságok közlése szerint egyelőre vizsgálat tárgyát képezi, hogy emberi mulasztás vagy műszaki hiba okozta-e. Robert Kalinák szlovák miniszterelnök-helyettes pénteken a tragédia okainak gyors kivizsgálására szólított fel.

Forrás: mti.hu

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál pécsi, baranyai vagy akár Baranya vármegyén túlról érkező közéleti, kulturális és környezetbarát, valamint sporthíreket, információkat. Tegnap este például beszámoltunk a tragikus szlovákiai balesetről, amelynek során egy autóbusszal ütközött össze csütörtökön a Prágából Budapestre tartó gyorsvonat. Az egyik utas videófelvételét az írásban találják!