A 2004-2005-ben született korosztály csapata, az ifjúságiak között Bohus Beáta, majd a juniorok között Szilágyi Zoltán együttese U17-es és U19-es Európa-bajnokságot nyert, az U18-as világbajnokságon bronz-, az U20-as vb-n pedig ezüstérmet szerzett.

A döntő első félideje nagyon szoros csatát hozott, gyakorlatilag 1-2 gólos különbség volt a csapatok között. Ám a játék vége a franciáknak jött ki jobban, így 14-13-as előnnyel mehettek szünetre.

A szünet után aktívabban kezdtek a franciák és 4 góllal elmentek, de bő 10 perccel a vége előtt a magyar csapat visszahozta a mérkőzést. Ám ekkor megint a franciáknak jött ki a lépés, és amikor néhány perccel a vége előtt 26-24-re elhúztak, már nem volt visszaút, és végül a franciák 29-26-os győzelmet arattak.

A torna legjobb kapusának a magyar válogatott kapusát, Zaj Klárát választották.

– Most még kicsit csalódottak vagyunk, hiszen nem játszottunk ma jó, minden fronton fölénk nőtt ma a francia válogatott, de egy pár nap múlva már biztos nagyon büszkék leszünk erre az eredményre – emelte ki Szilágyi Zoltán, a vb-ezüstérmes magyar női junior válogatott szövetségi edzője. – Volt lehetőségünk a végjátékban is, hogy közelebb kerüljünk, de végül többet hibáztunk, mint amennyi belefért.   

– Gratulálok a csapatnak és a szakmai stábnak! – mondta el Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. – A döntőben nem sikerült a győzelem, de nagyon büszkék lehetünk erre a csapatra és erre a korosztályra, edzőikre, klubedzőikre és egyesületeikre, hiszen négy év alatt négy érmet szereztek a világversenyeken. Kívánom a lányoknak, hogy minél többen legyenek stabil NB I-es játékosok, válogatottak, az ő sikerre vitelük közös felelősségünk, hiszen attól, hogy ezek a lányok holnaptól felnőtt kézilabdázónak számítanak, speciális képzésre, versenyeztetésre szorulnak, annak érdekében, hogy pár éven belül odaérjenek a legjobbak között is a legjobbak közé!