2024-ben már ötödik éve lesz, hogy megszervezik Komló legnagyobb eseményének, a várossá nyilvánítás évfordulójának háromnapos ünnepét, a Komlói Banyásznapokat. Mivel a szervezők minden évben emelni szeretnék a háromnapos ünnep nívóját, ezért az idei évben legfelkapottabb előadókat hívták meg a komlói ünnepségre.

A Komlói Újság azt írja, hogy nemrégiben érkezett a hír, hogy a miniszterelnökség egy 12 millió forintos forrással támogatja a komlói ünnepet. 

„A tavalyi év beléptetési rendszerét a kényszer szülte, de a kormányzati és az önkormányzati forrásnak köszönhetően az idei évtől ismét ingyenesen, regisztráció nélkül látogathatja mindenki a programokat” – mondta el Polics József polgármester.

Június 24-én tette közzé a Komlói Bányászok a Facebook oldalán az augusztus végi, háromnapos rendezvény idei húzóneveit.

Annyi már biztosnak tűnik, hogy a nagyszínpadon láthatják és hallhatják a komlóiak az Eddát, Deák Bill Gyulát, Pápai Jocit és Nótár Maryt.

A további előadókat, és a három napos ünnepség sorozat részletes programtervét hamarosan közzéteszik.

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál pécsi, baranyai vagy akár Baranya vármegyén túlról érkező közéleti, kulturális és környezetbarát, valamint sporthíreket, információkat.