A Helyi Választási Bizottság szeptember 22-ére tűzte ki az időközi választást a pécsi 15., azaz a legnagyobb kertvárosi választókerületbe.

A választáson a Fidesz-KDNP-ÖPE jelölésében induló Vörösné Deák Andrea, és a Pécs Jövőjéért Szövetség színeiben induló Fürj Csaba egyaránt 1224 szavazatot kapott. Mivel a jogorvoslati eljárások során semmilyen szabálytalanságot nem érzékeltek, ezért a törvény értelmében időközi választáson dől el a mandátum sorsa. Az ajánlásgyűjtés pedig augusztus 3-án veszi kezdetét.

A mandátumnak egyébként  nagy téttel bírhat, ugyanis a jelenlegi eredmények alapján a Fidesznek és szövetségeseinek 11 helye van a képviselő-testületben. Amennyiben ezt is megszerzik, akkor mindösszesen 1 szavazatra van szükségük ahhoz, hogy a közgyűlési többséget megszerezzék.

Mivel az időközi választás jogi értelemben nem kapcsolódik az előző szavazáshoz, bárki elindulhat rajta, akár azok is, akik a nyári választáson jelöltként nem vettek részt. Ahogy arra is van lehetőség, hogy a részt vevő jelölő szervezetek akár egy másik jelöltet is indíthassanak.