Lévai Levente arany-, Tótok Péter pedig bronzérmes a kötöttfogásúaknál az újvidéki U20-as Európa-bajnokságon.     

A 77 kilós Lévai orosz, azeri, majd ukrán ellenfeleket legyőzve jutott be a kedd esti fináléba, ahol a moldovai Alexandru Solovei ellen lépett szőnyegre.     

Az első menetben a tavalyi U20-as kontinenstorna magyar ezüstérmesét látták passzívabbnak, ezért a vezetőbíró leküldte Lévait parterhelyzetbe (1-0), amelyből Soloveinek sikerült kiemelnie és egy pontért a zónán kívülre dobnia (2-0).     

A szünet után viszont egyértelműen Lévai volt az aktívabb (2-1), lentről pedig két pontért repítette a küzdőtéren kívülre moldovai vetélytársát, ezzel 3-2-re megfordította a mérkőzést. A hajrában Solovei mindent megtett a győzelemért, viszont már nem tudott értékelhető akciót végrehajtani a magyar birkózón. Lévai Levente ezzel túlszárnyalta tavalyi teljesítményét és felállhatott az Európa-bajnoki dobogó legfelső fokára.    

Lévai előtt az 55 kilós Tótok Péter bronzérmet nyert, ezzel megszerezte a magyar junior küldöttség első medálját, miután 11-1-re felülmúlta görög riválisát. Tótok hétfőn cseh, észt és lengyel birkózókat győzött le az elődöntőig, amelyben moldovaitól szenvedett vereséget.

Forrás: mti.hu

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál pécsi, szigetvári, baranyai vagy akár Baranya vármegyén túlról érkező közéleti, kulturális és környezetbarát, valamint sporthíreket, információkat.