Szombaton délnyugat felől fátyolfelhők érkeznek Baranyába. A hőmérséklet hajnalban 16 és 18 fok közelében alakul. Délelőtt folytatódik a fátyolfelhős időjárás, csapadék nem várható. A délkeleti szél nagy területen élénkül meg. A hőmérséklet délelőtt már eléri a 30 fokot.
Délután folytatódik a fátyolfelhős idő, a maximumok 31 és 33 fok között alakulnak.
A délkeleti szél többfelé lesz élénk. Az esti órákban marad a derült, fátyolfelhős idő. Az UV-B sugárzás erős lesz, érdemes magas faktorszámú naptejet használni. A hőmérséklet 20 fok alá hűl, érdemes egy vékony pulóvert magunkkal vinni. – ígéri a mai szombatra a Meteo Mecsek.
Várható időjárás az ország területén szombat éjfélig a HungaroMet Nonprofit Zrt. jelentése alapján:    
Szombaton napközben már másutt is lesznek fátyolfelhők, amelyek elsősorban az ország északi, északnyugati felén szűrhetik a napsütést. Csapadék nem lesz. Szombaton a megélénkülő déli, délkeleti szelet többfelé kísérik erős széllökések.    
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12, 20 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél hidegebb lehet.    
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 29, 34 fok között várható.
Forrás: meteomecsek.hu, met.hu
A bahir.hu oldalon folyamatosan nap, mint nap, minden reggel megtalálja az aktuális napi időjárási előrejelzést, és a pécsi, baranyai vagy akár Baranya vármegyén túlról érkező közéleti, kulturális és környezetbarát híreket, információkat.