Kedden hajnalban derült időnk lesz, majd a délelőtt folyamán egyre nagyobb területen növekednek meg a gomolyfelhők, de csapadék nem várható. A reggeli minimumok 21 és 23 fok között alakulnak. Az északi, északkeleti szél élénk lesz.

Délután tovább növekednek a gomolyfelhők, felhős-napos időszakok váltogatják egymást. A hőmérséklet maximuma 34 és 36 fok között alakulhat. Estére marad a gomolyfelhős idő, de esőre nem kell számítani. Az északi szél mérséklődik. A minimumok 25 fok közelében alakulnak.

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelte el az ország egész területére 2024. július 7-én (vasárnap) 00 órától 2024. július 12-én (péntek) 24 óráig.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság felhívja a lakosság és az országban tartózkodók figyelmét, hogy a tartósan fennálló meleg megviseli a szervezetet, ezért fokozottan figyeljünk a megfelelő folyadékpótlásra, kerüljük a megerőltető fizikai munkát, és pihenjünk többet.

Forrás: MeteoMecsek