Őrizetbe vettek három bajai férfit kábítószer-kereskedelem miatt – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu-n.

    Azt írták, a Bajai Rendőrkapitányság munkatársai hét embert hallgattak ki gyanúsítottként: hármat kábítószer-kereskedelemmel, a többieket kábítószer birtoklásával gyanúsítják.
    A tájékoztatás szerint a Bajai Rendőrkapitányság és a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói kedden közös akcióban fogták el a gyanúsítottakat.     A 19 éves, 33 és 38 éves bajai férfiak az elmúlt hónapokban rendszeresen, több személynek értékesítettek drogot. A lakóházaikban tartott kutatásokon a nyomozók bruttó 6,8 kilogramm kábítószergyanús növényi származékot, 230 gramm kábítószergyanús fehér port, valamint a bűncselekménnyel kapcsolatba hozhatóan mérlegeket, csomagolóanyagot, több mint 2 millió forintot és 500 eurót foglaltak le – ismertette a rendőrség.
    A rendőrök mindhárom férfit gyanúsítottként hallgatta ki kábítószer-kereskedelem bűntettének elkövetése miatt, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
    További három bajai és egy borotai elkövető lakásán a nyomozók szintén találtak droggyanús növényi származékot, anyagokat. Őket kábítószer birtoklással gyanúsítják, és jelenleg szabadlábon védekezhetnek – ismertette a rendőrség.

forrás: mti