Ismét közelít a Márton-nap, és ahogy általában lenni szokott, most is számos étterem készül valami különlegességre a jeles esemény kapcsán. Folyamatosan frissülő cikkünkben írunk egy rövid összeállítást arról, hogy hol mivel találkozhatnak!
Csülök-Bár
A Csülök Bárban szokás szerint egy egyedi Márton-napi menüsort ízlelhetnek meg a vendégek. A leves és az előétel megegyezik a tavalyival, Az előétel libamáj pástétom áfonyás hagymalekvárral, illetve pirított kaláccsal. Ezt egy libahúsleves követi. A libacomb is maradt az kínálatban, ám a köret változott, ezúttal édesburgonya-pürével és meggyes párolt lilakáposztával kínálják. a desszert pedig piskótából, eperhabból, diókrémből és csokoládéból áll. Az összetevők alapján egy pohárdesszertet feltételezek, de ez nem egyértelmű az étlapból. A menüt november 8. és 11. között próbálhatják ki, az ára 13.900 forint, melyhez aperitifnek egy pálinka, valamint minden fogáshoz 1-1 ahhoz illő bor is dukál.
Rum’N’More
Az Alkotmány utca elején található étterem is egy ínycsiklandó fogással készül Márton-nap alkalmából, melynek egyes elemeit külön-külön is lehet kérni. A leves falusi libaleves gazdagon, a főétel pedig grillezet fél kacsa almás párolt káposztával és burgonyakrokettel. A desszert pedig meggyes lúdláb-palacsinta. A három fogás együttesen 9.500 forintba kerül. A párokra is gondoltak az étteremben, egy kétszemélyes tál formájában, melyen sült libacomb, kacsamell és kacsamáj található. Az akció november 7. és 9. között vehető igénybe.
Fordan Center Pécs
A Fordan Center is egy egyedi étalajánlattal várja a vendégeket a Márton-napi időszakban. Az előétel Kacsamáj terrine pezsgőkaviárral és házi kaláccsal, majd ezután érkezik a libacomb aszalt szilvás lilakáposztával és édesburgonyás palacsintával, végül a lúdláb szelet zárja le a vacsorát. Az ára 8.800 forint, melyhez egy pohár újbor is dukál. A menü november 7. és 12. között kóstolható.
Tettye Vendéglő
A Tettye Vendéglő szokásához híven külön szezonális étlappal készül Márton-napra. A kínálatban szerepel a konfitált libacomb, valamint a sült libamell két különböző összeállításban. E mellett a ropogós libamáj, valamint egy vegyes libatál is várja az érdeklődőket. A menük november 8. és 15. között kóstolhatók.
Főtér Bisztró
Az előző helyekkel ellentétben a Főtér Bisztról kizárólag Márton-napon (vagyis november 11-én) készül egy különleges menüsorral. Az étterem gondosan összeállított menüsorral vár ezen a napon. A vacsora egy krémes sütőtök-krémlevessel indul, amit liba-rillettel és fekete szezámmal tesznek még különlegesebbé. A főétel egy omlós libamell, amelyet édesburgonyagratin és savanyított cékla kísér, így egyszerre élvezhető benne az édes és a savanykás ízek harmóniáját. A vacsora végén pedig egy csábító csokoládé mousse várja a vendégeket, konyakos meggyel és mák morzsával megkoronázva az étkezést. A menü ára 10.000 forint, hozzá illő borokkal együtt 12.000.
Room Bistro
A Zsolnay negyedben található étterem november 9-én, szombaton készül egy különleges és igen széles kínálattal. A levesek között a libahúsleves, a libagulyás, és a sütőtök-krémleves is megtalálható. A főételek közül a hagyományos libaételek mellett megtalálható a zúzapörkölt, a ludaskása, valamint két Street Food étel, a tépett liba ciabattában, és a libaburger is. Desszertek terén tökös-mákos rétes, lúdláb torta és gesztenyepüré-pohárkrém közül lehet választani. A részletek itt megtekinthetők.
A lista természetesen nem kizárólagos, sőt, ha találunk még érdekes fogásokat, arról tájékoztatjuk az olvasóinkat!