Egy 25 éves kaposvári férfi november 11-én napközben élettársával és 6,5 hónapos csecsemőjükkel otthon tartózkodott. Az anya magukra hagyta őket, hogy tápszert készítsen. Ezalatt a gyermek sírása annyira felidegesítette a pihenni vágyó férfit, hogy ököllel többször is megütötte a csecsemőt.

Annak ellenére, hogy az időközben visszaérkező anya szemtanúja volt a bántalmazásnak csak napokkal később vitte orvoshoz gyermeküket. Ekkor az orvosi vizsgálatok során kiderült, hogy súlyos sérülései vannak a csecsemőnek, a koponyacsontja eltörött az ütésektől.

A rendőrségi nyomozás során kiderült, nem ez volt az első eset, hogy a férfi bántalmazta a gyermeket. Három hónappal korában már megütötte, amitől látható sérülései keletkeztek, ennek ellenére az anya akkor sem vitte orvoshoz csecsemőjüket.

A rendőrök november 18-án kiskorú veszélyeztetése bűntett megalapozott gyanúja miatt mindkét szülőt kihallgatták. Az apát továbbá súlyos testi sértés bűntett elkövetésével is gyanúsítják. B. Tibort őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. P. Klaudiával szemben szabadlábon hagyása mellett folyik a büntetőeljárás – írja a police.hu.