A déli óráktól északnyugat felől feltámad a szél. Erősen viharos lökések várhatóak! Mindenki vigyázzon, megszaporodhat a fakidőlések száma!

A következő napokban az északnyugati szél fog uralkodni felettünk. Hétfőn a déli óráktól előbb erős, majd fokozatosan viharos és erősen viharos lesz a szél. A legerősebb lökések 80 és 100 km/h között lehetnek.

Az ilyen erős szélrohamok már cserepeket szedhetnek le a tetőről, fákat dönthetnek ki, illetve az udvaron hagyott tárgyakat is könnyen elviheti.

Vezetni is óvatosan kell, könnyen megboríthatja a kocsit. Porvihar viszont nem várható, ugyanis mindenhol nedves a talaj.

Hétfő éjjelre a szél kissé mérséklődik, de még ekkor is előfordulhatnak viharos lökések. Kedden újból feltámad a szél, újból 60-80 km/h lökések lehetnek. A felhőátvonulások mellett hózáporra, illetve jégdara záporra is kell készülni.

Estére mérséklődik a szél és a felhők is elvonulnak, így többfelé kell komolyabb fagyra számítani. A szélmentes, fagyzugos területeken -6 fokig is csökkenhet a hőmérséklet, de az egész térséget érinteni fogja a fagy! Szerdán átmenetileg mérséklődik a szél, de csütörtökön újra erőssé, olykor viharossá fokozódik! – írja a Meteo Mecsek.