Pécs térségében az év első napján a későn kelők napsütésre ébredhettek.  A hétvége további részét viszont már a változékony, de enyhe időjárás uralja majd Baranya szerte. Napsütésre is készületünk, de megtörténhet az is, hogy borús égre, esőre virradunk. Egyenlőre fagy pont alá nem igazán esik a hőmérő higanyszála, napközben többnyire 10 fok körüli csúcsértékekkel számolhatunk.

Frontmentes reggelt hozott az időjárási változásokra érzékenyeknek az újév első napja. Tehát az esetleges fejfájásokat ne fogjuk az időjárásra! Az év első napján az átlagoshoz képest  enyhébb idővel köszöntött ránk 2021. Baranyában, de legfőképpen Pécsen és annak környékén örülhettünk a napsütésnek. Az elmúlt napok esős, frontoktól sem mentes napjai már a múlté. Az előttünk álló hétvégén enyhülnek vagy egészen megszűnhetnek az időjárási frontok okozta tüneteink. 2021 első pihenéssel töltött hétvégéjén jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítanunk.

Szombat:

Az év első péntekének ragyogó napsütését szombaton a délnyugat felől megvastagodó felhőzet igyekszik kiszorítani térségünkből. Így aztán a nap folyamán egyre többször érzékelhetjük, hogy fátyolfelhők takarják el előlünk a napot. Remélhetőleg csak késő délutánra érkeznek meg megyénkbe a nyugati irányból bevonuló kisebb esők és záporok, amelyeket megélénkülő délkeleti szél tesz még kellemetlenebbé. Hajnali hőmérséklet -2 és + 3 fok között várható. napközben 5 – 11 fok közötti hőmérséklettel számolhatunk.

Vasárnap:

A szombat késő délután megérkező felhők vasárnap reggelre is nálunk maradnak, ezzel párás, borult hajnalt ígérnek. Néhol kialakulhat eső, zápor. Mindez sajnos továbbra is széllel lesz bélelve. 2021 első vasárnapjának tiszteletére talán a déli, vagy a délutáni órákban megpillanthatjuk a napot is. Mégsem marad felhőtlen az örömünk, mert a szél megélénkülhet. Az enyhet hozó esőnek köszönhetően kissé felkúszik a hőmérő higanyszála, és napközben 6 – 11 fok közötti időjárás várható.

Hétfő:

Borult idővel indít 2021 első munkanapja, amely egyben az év első hete is. A délelőtti órákban többfelé készülhetünk kiadós esőkre, záporesőkre, a magasabban fekvő hegyekben havas esőre, hóra. Délutánra aztán a felhők csökkenésével számolhatunk, csapadék csak szórványosan fordul majd elő. Előreláthatóan enyhe marad az idő, szorítsunk a 7 – 11 fok körüli nappali csúcsértékért.

Forrás: idokep.hu, koponyeg.hu, met.hu