Nem nehéz Pécsett igazán jó fényképészt találni, rengeteg tehetséges művész él a városban. Egyikük mindenki számára ismerős lehet, aki rendszeresen jár PMFC meccsekre, vagy követi a Pécsi Képek Facebook csoportot. Ő nem más, mint Kurdi József, akinek gyönyörű fotói számtalanszor megcsodálhattuk már a bahir.hu Facebook oldalán. Vele beszélgettünk!

– Mióta foglalkozol fényképészettel? Ez a fő profilod, vagy van „civil” szakmád is?

–  Régóta érdeklődőm a fotózás iránt, de ténylegesen 2015 óta foglalkozom vele, de nem ez a fő foglalkozásom. Ács szakma a végzettségem.

– Mit szeretsz leginkább fotózni, inkább természetet, vagy mondjuk egy PMFC meccset?

– Szeretem a természetet fotózni, de a sportfotózás közelebb áll hozzám! Nagyon örülök, hogy a város elsőszámú labdarúgócsapatát fényképezhetem hétről hétre.

– Mi volt a legszebb hely, ahol fényképet készítettél?

– Pécsiként a város fő nevezetességeit szeretem fotózni, de mivel ezek igen magas épületek így elsősorban a fotókat drónnal készítem, ami olyan látásmódot mutat amit a földről sosem láthatnánk. Ezért kicsit talán érdekesebbek az ilyen képek.

– Milyen jellegű fotózásokat vállalsz, hogyan kereshetnek fel téged a pécsiek?

– Volt már mindenféle fotózás a palettán úgyhogy bármi szóba jöhet. Elsősorban a családi képek készítése után érdeklődnek az emberek.

– Pécset rengeteg fotós imádja, ahogy néztem te is nagyon sok képet készítettél a város ikonikusabb helyeiről. Szerinted mi adja a város báját, varázsát?

– Olyan épületek vannak ebben a városban amilyen sehol az országban máshol. A város főtere gyönyörű, és ha megtelik emberekkel egy-egy nagy rendezvényre az fantasztikus látvány! Ha pedig egyszerre szeretné látni valaki a várost annak ajánlom az amúgy kedvenc fotótémám a Pécsi tv-tornyot, onnan mindent látni! Szemet gyönyörködtető látvány ez a város!