Dr. Keresztes László Lóránt az LMP baranyai képviselője és egyben frakcióvezetője hívta ki vitára Dr. Hoppál Pétert, a Fidesz pécsi politikusát, egy nyilvános Facebook bejegyezésben. Ahogy KLL fogalmazott:

Ez nem képviselet, EZ ÁRULÁS‼️ Ezennel nyílt VITÁRA hívom ki képviselő urat, hogy megmagyarázza az itt élőknek mindezt!

Ezután Keresztes részletesen kifejti, hogy mire gondolt, ezek szerint Hoppál többször is Pécs és a pécsiek ellen szavazott, nem támogatta a buszpark cseréjét, nem emelt szót a megszorítások ellen, nem tett semmit az iparűzési adó megfelezése ellen, ellenben támogatta, hogy az állam kivonuljon a közösségi közlekedésből, ráadásul az atomtemető ügyében sem a baranyaiak oldalára állt, és két vasútvonal felszámolását sem akadályozta meg.

Keresztes szerint ilyenkor arra lenne szükség, hogy a pécsi és a baranyai képviselők a városukért, a térségben élőkért lobbizzanak, értük álljanak ki. Az LMP frakcióvezetője szerint Hoppál nem így cselekedett.

Éppen ezért hívta nyílt vitára Hoppál Pétert, ahol a Fidesz politikusa megmagyarázhatja, hogy mit miért tett.

Kíváncsian várjuk, hogy akár Hoppál, akár valamelyik rejtélyes digitális munkatársa mit fog reagálni a felmerülő vádakra, ahogy arra is, hogy lesz-e vita a két országgyűlési képviselő között. Ne feledjük, Keresztes lesz Hoppál kihívója Baranya másodikszámú választókörzetében, már csak ennek apropója miatt érdekes lenne egy nyílt beszélgetés a két politikus között.

Az LMP képviselőjének teljes bejegyzése itt érhető el.