Egy kamionnyi adománnyal segítik a pécsiek a földrengés sújtotta horvátországi város, Petrinja lakóit. A segélyszállítmány kedd délelőtt indult útnak. – számolt be a hírről Péterffy Attila polgármester.

Téli ruhák, takarók, tisztálkodási szerek és tartós élelmiszerek – elsősorban ezeket kérték segítségként a december végi földrengésekben súlyos károkat szenvedett horvátországi Petrinja lakói. Kérésüknek megfelelően állított össze segélycsomagot a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete, amely a több tonnányi adomány célba juttatásáról is gondoskodik.

Ahogy Nyőgéri Lajos, Pécs szociális ügyekért felelős alpolgármestere is fogalmazott: „Köszönetünket szeretnénk kifejezni azoknak a pécsieknek, magánszemélyeknek és vállalkozóknak egyaránt, akik adományokat ajánlottak fel a horvát város bajba jutott lakóinak. Óriási dolognak tartjuk, hogy a pécsiek a koronavírus járvány okozta nehézségek közepette is fontosnak tartották, hogy önként segítséget nyújtsanak a horvát város polgárainak, szolidaritásuk és tenni akarásuk példaértékű.  Az adományokat egyébként az önkormányzat együttműködő partnere, Magyarország egyik legnagyobb és legrégebbi humanitárius szervezete, a Magyar Vöröskereszt koordinációjában kedden juttatják el a horvát város lakóinak.”

A kamionnyi segélyszállítmányt hétfőn délután állították össze a szervezet pécsi telephelyén, majd kedden délelőtt indultak vele útnak Horvátországba.