A Fidesz-közeli, kormánynak is dolgozó Nézőpont Intézet legfrissebb kutatása szerint növekszik az oltáspártiak aránya Magyarországon.

A Magyar Nemzetnek készült készített közvélemény-kutatás szerint az 1000 megkérdezett emberből 62 százalék elégedett a kormány koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedéseivel.

A Nézőpont Intézet szerint Magyarországon jelenleg már ugyanannyian tervezik beadatni, mint amennyien nem (45-44) a koronavírus elleni vakcinát. A tavaly év végi felmérés eredménye szerint a lakosság 35 százaléka lett volna hajlandó beoltatni magát a koronavírus elleni vakcinával.

Az eredmény hátterében szerintük a vakcina magyarországi megjelenése és az első beoltottak pozitív tapasztalatai, valamint sok közéleti személy támogató nyilatkozata okozhatta a pozitív fordulatot.

Az oltási hajlandóság leginkább az 50, illetve a 60 év fölöttiek között nőtt leginkább. A legidősebb korcsoportba tartozók között 66 százalék nyilatkozott úgy, hogy beadatná a vakcinát. Emellett a többi társadalmi csoportban is ugyan kisebb mértékű, de egyenletes növekedés tapasztalható. 

Nyitókép: Illusztráció