Az új városvezetés írt ki pályázatot, a Misinatető fejlesztésére. Összesen 35 pályamű érkezett, a szakmai zsűri pedig hármat választott ki: ezekről dönthetnek Önök, hogy melyik készüljön el!

Aktív, családi vagy interaktív Misina?

Az „AKTÍV MISINA” egy olyan mozgás- és túraközpont, ahol a sportolás és a természet szerelmesei kerülnek kiszolgálásra. A volt Misina étterem épületének átalakításával a természetjárók és sportolni vágyók minden igényét kielégíti az öltözőtől az általános vizesblokkokig, vagy a sporteszközök kölcsönzési, javítási lehetőségétől a kávézóval kialakított pihenőtérig. A fejlesztése kapcsán a beruházás elemi aranyosan oszlanak meg a belső és a külső terekben, így a belső kiszolgálóhelyiségeken túl szinte minden korosztály számára mozgási és sportolási felületek jönnek létre az épülettől déli irányban, a külső természeti térben. Az új turisztikai központ kialakításával a Mecseki Parkerdő új szintre emeli a természet és az emberek, elsődlegesen a pécsiek kapcsolatát.

A „CSALÁDI MISINA” egy olyan családicentrikus tér, ahol a családi együttlét és az ahhoz tartozó funkciók kerülnek előtérbe. A volt Misina étterem épületének átalakításával az aktív és passzív pihenésre váró családok igényét elégíti ki a négy szinten létrehozott funkciócsoportok az épület belső, átmeneti és külső, terasz szintjén. A fejlesztése kapcsán – mely során a beruházás elemi aranyosan oszlanak meg a belső és a külső terekben – egyedi eleme egy lombkoronasétány, aminek köszönhetően több korosztály számára nyílik lehetőség a természeti környezet megismerésére. Az új családi tér kialakításával a Mecseki Parkerdő a családokon keresztül többkorosztályos találkozási és kikapcsolódási térré válik.

Az „INTERAKTÍV MISINA” egy olyan kulturális központ, ahol a mecseki bányászat története, valamint az energia, azon belül is a megújuló energiák előállítása, valamint alkalmazása kerülnek bemutatásra interaktív módon. A volt Misina étterem épületéből háromszintes kiállítótér jön létre tematikus kiállítási felületekkel elsődlegesen a Mecsek természeti erőforrásait bemutatva a szén- valamint az uránbányászattól indulva egészen a megújuló energiaforrások széles spektrumán keresztül. A fejlesztése elemi a belső terek kialakításában jelennek, meg, a külső terekben csak néhány szabadtéri installáció kerül kialakításra egy általános környezetrendezés mellett. Az új kiállítótér létrehozásával a fenntarthatóság, az ökologikus szemlélet kerül hangsúlyozásra mely szorosan kapcsolódik Pécs Megyei Jogú Város „Európa Zöld Fővárosa” pályázati kezdeményezéshez valamint korunk kiemelt témájához, a globális felmelegedés elleni programokhoz.

Önöknek melyik tetszik? Szavazzanak ITT!