A kétéves kislány jelenleg apjával Hamburgban tartózkodik, ahol májtranszplantációra várakoznak. A németországi élet azonban nem olcsó, így a kettészakadt család minden kis segítségnek nagyon örül.

A Baján élő Gábor Lajos és felesége két éve adott életet Mandrának és ikerterstvérének, de sajnos komplikációk léptek fel. A babák így hónapokig intenzív ellátásra szorultak, tavaly nyáron pedig Mandránál májrákot állapítottak meg. A hat hónapig tartó kemoterápiára szerencsére jól reagált a kicsi szervezete, de így is szükség van a májátültetésre.

Mandrán Pécsett is megpróbáltak segíteni a szakemberek, a szülők végül úgy döntöttek, hogy Németországba mennek a kislánnyal, ahol életmentő beavatkozást végeznek majd rajta. Ez azonban a család számára egyáltalán nem volt egyszerű, mivel van még két testvére, akik otthon maradtak az anyjukkal. Gábor Lajos így egyedül költözött ki Hamburgba a beteg gyermekkel, ahol jelenleg is tartózkodnak.

A vizsgálatok ideje alatt és a megfelelő donor megtalálása miatt a kint tartózkodás hossza egyelőre kérdéses. Ettől az egész család nagyon szenved, hiszen ez embertpróbáló időszak számukra mind anyagilag, mind érzelmileg. „Telefonon tartjuk a kapcsolatot az otthoniakkal, de lelkileg nagyon nehéz, mivel Mandrának hiányzik az édesanyja és a testvérei” – idézi az apukát a Pécsaktuál.

A család ugyan sok segítséget kap a beavatkozáshoz, de így is rengeteg pénzbe kerül a hamburgi élet, ezért nagyon örülnek minden felajánlásnak. „Nagyon köszönjük mindenkinek, aki bármilyen formában segíteni tud. Aki pedig nem engedheti meg magának, hogy anyagi segítséget nyújtson, arra kérjük, imádkozzon a kislányunk gyógyulásáért” – tette hozzá Gábor Lajos.

Ha Ön is szeretne segíteni a kétéves kis Mandrának és családjának, hogy a elbírják a megnövekedett anyagi terheket, azt az alábbi bankszámlaszámon megteheti:

Bank: Erste Bank
Bankszámlaszám: 11993001-02325172-10000001
Közlemény: Mandra 820

Az erre a számlaszámra érkező adományokat teljes egészében Mandra és családja kapja meg. A család kéri, hogy a közleményt semmiképpen se felejtsék el pontosan beírni, mivel az alapján tudják majd azonosítani az adományokat. Segítsünk együtt a bajba jutott kislányon és családján!

Forrás: Pécsaktuál