Ungár Péter szerint Momentum mai javaslata, mely szerint kapjon százezer forintot mindenki, aki beoltatja magát vitára bizonyosan érdemes. Ahogy az LMP – Magyarország Zöld Pártjának képviselője írja, „maa valóban a két legfontosabb feladat, hogy minél előbb, minél több embert be tudjunk oltani, végképp legyőzve ezzel a vírust, az addig hátralévő időszakban pedig minél gyorsabb és hatékonyabb anyagi segítséget nyújtsunk azoknak, akik önhibájukon kívül lehetetlen helyzetbe kerültek az elmúlt hónapokban.”

Ungárnak azonban pont az a baja a felvetéssel, hogy bár mindkét célt teljesíti, de nagyon rossz hatékonysággal, miközben 800 milliárd forintba kerül.

Szerinte még nagyon úgy néz ki, hogy hónapokig nem az oltási hajlandóság, hanem a rendelkezésre álló vakcina lesz a szűk keresztmetszet, amit ráadásul nagyon helyesen egyelőre meghatározott sorrendben kapnak meg az emberek. Azaz nem az kapna először pénzt az államtól, aki leginkább rászorul, sőt lehet, hogy neki még hónapokat kellene várnia. Másrészt azzal, hogy alanyi jogon jár, olyan emberek is megkapják, akik nincsenek rászorulva, ezzel párhuzamosan viszont százezer forint nem oldja meg azoknak a gondjait, akik hónapok óta nem kaptak fizetést.

Differenciálni kell a támogatást:

„nekem ne járjon egy forint se, de egy munkanélküli pincér, aki egy családot próbál eltartani kapjon sokkal többet.” – írja Ungár

Összességében szerintee sokkal fontosabb lenne száz százalékra emelni a táppénzt, rendes bérpótlékot fizetni minden szektorban az állásukat elvesztőknek és az álláskeresési járadékot legalább kilenc hónapra meghosszabbítani. Ezek is kevesebbe kerülnének, mint sok felesleges költés és sokkal hatékonyabb segítséget nyújtanának mindennél, mint amit a kormány eddig csinált. – zárta a szavait az LMP képviselője.