Feketén-fehéren kiderült, hogy tiltott adatszerzésnek minősülő bűntettet követett el.

A Pécsi Járási Ügyészség tiltott adatszerzés bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki titokban fotókat készített munkahelyének mellékhelyiségében egy múzeumlátogatóról.

A férfi egy baranyai múzeumban karbantartóként, illetve jegyszedőként dolgozott.

2020. augusztusában a férfi felajánlotta az egyik látogatónak, és annak gyermekének, hogy számukra lehetővé teszi a múzeumban található személyzeti mosdó használatát, ami a látogató közönség elől normál esetben el van zárva.

A sértett a felajánlást elfogadta, azonban mielőtt használta volna a vécét, a vádlott a vécécsésze mellett lévő polcon, a tisztítószeres kellékek között elhelyezett egy olyan fényképezőgépet, melyet videó üzemmódra állított.

Ezt követően a felvételre beállított fényképezőgép folyamatos képfelvételt készített, és rögzített a toalettet használó sértettről.

A sértett azonban a mellékhelyiség elhagyását megelőzően a fényképezőgépet észrevette. A felvételt tartalmazó gépet magához vette, majd ezután értesítette a rendőrséget.

Az elkövető cselekménye a tiltott adatszerzés bűntettének a megállapítására alkalmas. – tudtuk meg a Pécsi Járási Ügyészség közleményéből.

Forrás: ugyeszseg.hu

Fotó: pixabay