A vendéglátósok mellett a fitnessz-termek, személyiedzők, rekreációszervezők is szenvednek a szigorú kormányzati lezárások miatt. A konditermeknek, fitnesztermeknek, amatőr sportot szolgáltató egyesületeknek és intézményeknek is zárva kell tartaniuk, ez pedig jelentős bevétel kieséssel jár számukra. A szektorban országosan negyvenezer ember dolgozik, az ő megélhetésük és állásuk is veszélybe került.

A termek tulajdonosai közül sokan már a bérletidíjat sem tudják fizetni, a bértámogatáson túl további támogatásokat, vagy az újra nyitás lehetőségét várják a kormánytól. Az RTL Klub híradója is beszámolt a témáról.

A lakosság is unja.

A sport, mint köztudott az egyik legjobb gyógyszer, ám a lezárások miatt, az emberek többségétől elvették a lehetőséget, hogy akár konditermekben, akár mozgásstúdiókban, akár uszodákban sportolhassanak. Futni persze lehet, de a futók többsége arról panaszkodik, hogy a kijárási tilalom miatt a munkaidő vége és este nyolc óra közötti szűk időintervallumban gyakorlatilag minden pálya túlzsúfolt, ami a vírus-elleni védekezés szempontjából is aggályos. Sokak szerint szigorú járványügyi intézkedések mellett, akár létszámkorlátozásokkal, de a konditermeket, edzőközpontokat ki lehetne nyitni. Ez egyrészt negyvenezer ember megélhetését biztosítaná, másrészt a lakosság rekreálódása is megvalósulna, az pedig teljesen nyilvánvaló és egyértelmű, hogy egy karbantartott, edzett szervezet nagyobb eséllyel győz le akármilyen vírust és baktériumot, mint az, akitől kis túlzással elveszik a sportolás lehetőségét.