Igaz nem Magyarországon, hanem Bukarestben, a román fővárosban. Egyelőre nem teljes kapacitással, de újra nyithattak, igaz a következő hétben csak harminc százalékos kihasználtsággal. Ahogy a román vendéglátósok mondták, már ez is több, mint a semmi.

Ha minden jól megy, akkor február nyolcadikán az iskolák is nyitnak a keleti szomszédjainknál, A fővárosi szállodai, étterem és vendéglátó-ágazatban dolgozók október 7. óta először azért állhatnak ismét munkába, mert Bukarestben a fertőzöttségi ráta 3 ezrelék alá esett, azaz 1000 emberre kevesebb, mint 3 új koronavírus fertőzött jutott az elmúlt 14 napban

Azok a helyek lehetnek nyitva, ahol megoldható az asztalok közötti két méteres távolság, valamint egy asztalhoz sem ülhetnek le hatnál többen. Asztalnál nem kell maszk, a pultnál igen, természetesen a személyzetnek kötelező azt viselnie a teljes munkaidő alatt.

Az azonnali számol be arról, hogy az ország 41 megyéjéből – a fővároson kívül – jelenleg 21 megye, köztük a többségében magyarok lakta Maros, Hargita, Kovászna megye tartozik az ún. zöld zónába, ami azt jelenti, hogy ezekben a fertőzöttségi ráta 3 ezrelék alatt van, emiatt ott is a fentieknek megfelelően tarthatnak nyitva a vendéglátóhelyek reggel 6 és este 23 óra között.