Varga Judit igazságügyi miniszter és férje 200 millió forint összértékben vásárolt több lakást és garázst a XII. kerületi Kútvölgyben – értesült a Blikk.

Az Igazságügyi Minisztérium a lapnak megerősítette: „öt, különböző helyrajzi számon feltüntetett, a valóságban egy társasházban lévő két lakást” vettek, a későbbi egybenyitás szándékával.

A 200 millió forintos vételárból mindössze 8 millió forintot fedeztek önerőből, 192 millió forintot a bank hitelezett meg a miniszterasszonynak és férjének. A cikkből az is kiderül, hogy a vásárlás 2019 decemberében történt, ám a 2020 január végén leadott vagyonnyilatkozatában ezeket a tételeket nem tüntette fel a miniszter. 

„A felvett bankhitelből azóta a férje belvárosi ingatlanának eladásából befolyt összeggel és a megtakarításaikból jelentős összeget törlesztettek” – fogalmazott a minisztérium a Blikk kérdésére.

Varga Judit tavalyi januári vagyonnyilatkozata szerint mindösszesen bő ötmillió forintnyi és 12 ezer eurónyi (4,3 millió forint) megtakarítása van.

Ahhoz, hogy ilyen csekély önerő mellett kapjanak ekkora összegű hitelt, vélhetően a család más ingatlant is fedezetként adhatott a hitel mögé.