Amíg mi csak álmodozunk arról, hogy újfent a barátainkkal kocsmázhassunk, éttermezhessünk egy jót, ez a tegnapi naptól kezdve már valóság székely barátainknál. Ugyanis Románia enyhített, szigorú intézkedések mellett, de újra nyithattak és fogadhattak vendégeket a kocsmák, kávézók, éttermek. Az azonnali.hu stábja járt Székelyföldön és Erdélyben mi pedig irigykedve nézzük a határ túloldalára került magyarok (és persze románok) esti szórakozásait. Még inkább irigyek lehetnek a honi vállalkozók, akik egyelőre nem fogadhatnak vendéget, csak elvitelre és kiszállításra dolgozhatnak, ami egy kocsma vagy kávézó esetében meglehetősen nehézkes folyamat.

Hideg van, látszik a fotókon is, de ez sem tántorítja el az embereket attól, hogy újra némi közösségi életet éljenek. A teraszok egyébként szinte mindenhol hősugárzóval felszereltek, ami néhány pohár forralt borral együtt ad annyi meleget, hogy kihúzzuk pár óráig.

A bal oldali képen Marosvásárhely, a jobbon Kolozsvár látható: most, hogy itt a tél Önöknek is hiányzik a korcsolyázás élménye? Nekünk nagyon.

Fénykép: Vitárius Bence/Azonnali.hu