Hétfőn délután, az M60-as autópálya Pécs és Mohács közötti szakaszán egy üres nyerges kamion a jobb pályáról áttért a bal pályára átszakítva a két menetirányt elválasztó dupla szalagkorlátot, valamint a bal pálya árok felőli szalagkorlátját, keresztbe megállt az úton úgy, hogy a kamion lelógott a 20 méteres partoldalon.

A kamion más járművel nem ütközött, a gépkocsivezető saját lábán hagyta el a fülkét, amiben egyedül utazott. A helyszínen lévő mentőszolgálat dolgozói megvizsgálták sérülést nem szenvedett.

A mohácsi és pécsi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, a jobb pálya belső sávjában megállva közelítették meg a helyszínt az érintett útszakasz terelőkúppal való biztosításával. Az ütközés következtében a jármű üzemanyagtartálya annyira megsérült, hogy folyamatosan folyt az üzemanyag a partoldalra, valamint a pálya melletti kármentő csatornába. A tűzoltók helyszínt egy gyorsbeavatkozó habsugárral biztosították, majd megkezdték – a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szakembereinek közreműködésével – a folyó üzemanyagot összegyűjteni előbb vödrökbe, majd a vegyi konténer edényeibe. Eltávolították a sérült szalagkorlátokat, így egy sávon a rendőrség terelése mellett engedték a forgalmat haladni.

A káresettel összefüggésben a hatóság vízügyi és vízvédelmi helyszíni szemlét folytatott le. – írja a Baranyai Katasztrófavédelem.