Ezúttal egy húsmentes étellel kedveskedünk az olvasóink számára. A sárgarépa egy közkedvelt zöldség, amit sokan szeretnek, a viszonylag natúr íze miatt pedig elég sokféle fűszerrel kombinálható. A gyömbér ezzel szemben egy jóval megosztóbb alapanyag, általában vagy nagyon szereti az ember, vagy nagyon nem, de az egészségre gyakorolt hatása közismert. Lássuk, hogy működik ez a két növény együtt egy ínycsiklandó levesben!

Hozzávalók:

80 dkg sárgarépa

10 dkg friss gyömbér

2 fej vöröshagyma

5 ek étolaj

2 ek curry

1 dl főzőtejszín

Ízlés szerint só, bors, cukor

Elkészítése:

A zöldségeket és a gyömbért meghámozzuk, majd felaprítjuk azokat. Ezután egy lábosban étolajon megpirítjuk őket (kb. 5-6 percig), majd felöntjük vízzel (körülbelül két és félszer annyi víz szükséges, mint a felaprított zöldségek). Ezután fedő alatt puhára főzzük, közben adjunk hozzá curryt, sót, borsot, kristálycukrot (mivel mindkét fő alapanyagunk jól kombinálható az édes és a sós ízekkel is, itt tényleg sok múlik az ember ízlésén). Kb. 40 perc elteltével – miután a zöldségek megpuhultak – az egészet beletesszük egy mixerbe, és simára mixeljük. Ezután visszatesszük a lábosba, és a főzőtejszínt hozzátéve még egyet forralunk rajta. Jó étvágyat!

Van recepted, amit szívesen megosztanál? Írd meg az info@bahir.hu oldalra.