Berki Krisztián közszereplő/üzletember még 2019. szeptember 23-án tett feljelentést Puzsér Róbert publicista egy videója kapcsán, amelyben a vád szerint a kritikus Berki Krisztiánt  becsületsértő kifejezésekkel illette és alaptalanul elítélt bűnözőnek nevezte. 2020. Október 28-án a vád benyújtott egy kiegészítő feljelentést, a következő tárgyalásra pedig most, 2021. február elsején került sor, amelyen mi is részt vettünk.

Berki Krisztián a bíróságon elmondta, hogy közszereplőként és főpolgármester-jelöltként már minősíthetetlennek érezte a “bűnöző” kifejezést, és szerinte emiatt érezhetőn csökkent az ingatag szavazók belé vetett bizalma. Továbbá felháborítónak tartja, hogy a kritikus a gyermekét is megemlíti a videójában.

Az üzletember hozzátette, hogy bár jelenleg folyamatban van ellene büntetőeljárás, mivel az még lezaratlannak minősül, így Puzsér Róbert abszolút alaptalanul és jogtalanul nevezte őt bűnözőnek a nagy nyilvánosság előtt. 

A vádlott, Puzsér Róbert kategorikusan elutasította azt, hogy ő hamis tényállást tett volna az üzletemberrel kapcsolatban. Elmondta, hogy szerinte Berki Krisztián egy kultúrbűnöző, valamint hogy aki ilyen módon nyilvános életet él közszereplőként, annak tűrési kötelezettsége van a róla szóló kritikákkal kapcsolatban. Másrészt politikai szereplőként “abszurd és nevetséges, hogy kikéri magának a róla megfogalmazott véleményeket.”

Fotó: Jövő TV

A publicista szerint Berki Krisztián “kamu-jelölt” volt a főpolgármester választáson, illetve a szükséges ajánlásait gyanús körülmények között szerezte, így neki  szintén jelöltként kötelessége volt felszólalnia az általa képviselt kulturális és politikai jelenség ellen, sőt joga is van hozzá, akár közemberként is.

Puzser Róbert hozzátette:

“HOGYHA NEKEM NEM VOLT JOGOM EGY KÖZTISZTSÉG JELÖLTJEKÉNT EGY MÁSIK JELÖLTRŐL VÉLEMÉNYT MONDANI, AKKOR MOSTANTÓL KEZDVE EGY POLITIKUS SEM MONDHAT VÉLEMÉNYT EGY MÁSIK POLITIKUSRÓL.”

A bíróság a tárgyalás végén bejelentette, hogy a tárgyalás további részét elnapolják, így ítélet nem született.

Forrás, képek: Jövő TV